Çorlu’da tren katliamı

yazar:

kategori:

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında bir yolcu treninin 5 vagonu, yaşanan toprak kaymasından dolayı raylardan çıkıp devrildi. Sağlık Bakanlığı kaynakları kazada en az 10 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Kazanın ardından ise geçici yayın yasağı getirildi.

Kızıl Bayrak’ın haberine göre ise ölü ve yaralı sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğu belirtildi. Çorlu Devlet Hastanesi’nin morgunda  50 ceset bulunduğu ve bunların tanınmayacak halde oldukları öğrenildi. 6 vaganlu trenin 5 vagonunun devrildiği belirtilen Bakanlık açıklamasında trende 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu da bildirildi.

Umut-Sen Çorlu-Çerkezköy bölge sözcüsü Emin Yılmaz da ölü sayısının açıklananın üstünde olduğunu söyledi.

Birleşik Taşımacılık  Sendikası Başkanı Hasan Bektaş, Çorlu’da meydana gelen tren katliamına ilişkin ilişkin “Günlük yaya olarak yol kontrolü yapan arkadaşlarımız vardı. Yol bekçileri 5 yıl önce kaldırıldı. Yol bekçileri olsaydı böyle bir kaza olmazdı” dedi.

Sabah saatlerinde Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan sabah saatlerinde yaptığı ortak açıklamada yaşamını yitiren kişi sayısının 24 olduğunu açıkladı. Açıklamada 314 kişinin yaralandığı, 124 kişinin tedavisinin hâlâ sürdüğü, 194 kişinin ise ayakta tedavi sonrası taburcu edildiğini söylendi. 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir