İstanbul, Ankara ve Kocaeli’de HDP ve CHP Binalarına Saldırılar

OHAL koşullarında, hile, saldırı ve usulsüzlüklerle gerçekleşen seçimi kazandığını iddia eden AKP ve MHP’liler tarafından pek çok yerde HDP ve CHP binalarına yönelik saldırılar gerçekleştirildi.

Sultangazi’nin Gazi Mahallesi’nde HDP’nin seçim barajını aşmasını kutlayanlara polis saldırdı. İsmetpaşa Caddesi üzerinde bulunan Gazi Cemevi önünde toplanarak “HDP halktır halk burada”, “Selo başkan” sloganları atan kitleye polis gaz bomları ve plastik mermiler ile müdahale etti. Polis saldırısına sloganlar ve taşlarla karşılık veren kitle ara sokaklara dağıldı. Bir süre sonra HDP Sultangazi ilçe binasında toplanan kitlenin bekleyişi sürüyor.

Sultabeyli Kent Meydanında toplanan çok sayıda AKP-MHP taraftarları, HDP Sultanbeyli İlçe Örgütü’nün binasına saldırdı. Binada HDP’lilerin olduğu öğrenilirken, HDP İlçe Örgütü Eşbaşkanı Burhan Taşdemir, “Defalarca ilçe emniyetini aramamıza rağmen grubu dağıtmamakta ısrar ediyor” dedi. HDP’liler binada mahsur kalırken, ırkçı gruba müdahale etmeyen polis ve grubun bekleyişi de dışarıda devam ediyor.

HDP Ümraniye İlçe Örgütü önünde de toplanan çok sayıda ırkçı grup, sokaktaki HDP bayraklarını yakarak binaya taşlı saldırı gerçekleştirdi. Tüm saldırılara rağmen olay yerinde bulunan polisler saldırıları izlemekle yetinirken, aralarında HDP Ümraniye İlçe Eşbaşkanı Damla Savcı’nın da bulunduğu 11 kişi binada mahsur kalmış durumda.

HDP binaları Ankara’da da saldırıya uğradı. HDP Keçiören ilçe binası önünde ırkçı gruplar bayraklarla saldırı girişiminde bulundu. HDP’nin bir aracının parçalanırken, HDP’lilere yönelik linç girişiminde bulunuldu. Kendilerine yönelik saldırı bilgisi aldıklarını söyleyen ilçe yöneticileri, binayı terk etmek zorunda kaldı.

HDP’nin Batıkent ilçe binası önünde ırkçı grupların toplandığı ve olası bir saldırıya karşı ilçe binasının HDP’liler tarafından boşaltıldığı belirtildi.

Kocaeli Derince CHP ilçe binasına da taş ve sopalarla saldırı gerçekleştirildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir