İsrail’in katliamı Taksim ve Kadıköy’de protesto edildi

ABD Büyükelçiliği’nin Tel Aviv’den Kudüs’e taşınması ve Nakba’nın 70. yıldönümü nedeniyle dün ve bugün Gazze sınırında yapılan eylemlerde İsrail’in yaptığı katliamı protesto etmek için Kadıköy’de ve Tünel’de basın açıklamaları yapıldı.

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin çağrısı ile Kadıköy İskele Meydanı’nda, BDS Türkiye çağrısı ile Taksim Tünel Meydanı’nında saat 19:00’da eş zamanlı yapılan eylemlere bir çok yurttaş katıldı. Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre dün en az 61 kişinin, bugün 1 kişinin hayatını kaybettiği İsrail’in vahşi saldırıları protesto edildi. Sık sık “Katil ABD Ortadoğu’dan defol”, “Nehirden denize özgür Filistin”, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Filistin’de düşene, dövüşene bin selam” sloganlarının atıldığı protestoda, Filistin halkı ile dayanışma çağrıları yapıldı.

Açıklamalarda Kudüs’ü başkent yapma girişiminin provokasyon olduğu vurgulanırken hükümete İsrail ve ABD’yle bütün askeri, ticari ve siyasal ilişkiler dondurulsun, antlaşmalar iptal edilsin çağrısı yapıldı.

Yeryüzü Postası


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir