Adana Bölge Adalet Sarayı inşaatında çalışan inşaat işçileri ücretleri için direnişte

Adana Bölge Adalet Sarayı’nın yapımında çalışan İnşaat-İş üyesi işçiler 2 aydır alamadıkları ücretleri için bugün iş bırakarak çalıştıkları AG Grup Mühendislik İnşaat Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin şantiyedeki ofisi önünde eyleme başladılar. Konuya ilişkin İnşaat-İş tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“25 işçi arkadaşımız 2 aydır alamadıkları ücretleri için bu süre boyunca firma yetkilileriyle 2 kere görüştüler. Görüşmelerde patronların her zamanki oyalama muamelesiyle karşılaştılar. “Şu tarihte vereceğiz” denildi, fakat her defasında belirtilen tarih gelmesine rağmen herhangi bir ödeme yapılmadı.

Çoğu gurbetçi işçi olan arkadaşlarımız son olarak bugün ödeneceği taahhüt edilen ücretlerinin yine yatırılmadığını görünce eyleme başladılar. Patronlar bu sefer de 15 gün sonrayı işaret ettiler. Fakat biz bu oyalamaların sonunun olmadığını biliyoruz. Şantiyede çalışan arkadaşlarımız da bu bilinçle “artık yeter” dediler.

Sendikamız bugüne kadarki pratiğimizden de görüleceği gibi bir işçi arkadaşımızın bile tek bir kuruşunu patronlara bırakmadı. AG Elektrik yöneticilerine bunu hatırlatarak, son kuruşumuzu alıncaya kadar direneceğimizi hatırlatırız.

Sendikamız Ankara temsilcimizle işçi arkadaşlarımızın yanında olacak. Arkadaşlarımızın tüm alacakları ödeninceye kadar direnişi sürdüreceğiz.” (Kaynak: insaatis.org)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir