Açlık Grevinin 300. Gününde Nuriye’nin Kardeşi ve Semih’in Annesine Polis Saldırdı

kategori:

Açlık grevlerinin 300. gününde Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça ve Nuriye Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen Ankara Güvenpark’ta eylem yaptı. Sultan Özakça “Oğlum Semih Özakça işe geri alınsın/ Sultan Özakça”, Beyza Gülmen “Ablam Nuriye Gülmen işe geri alınsın / Beyza Gülmen” yazılı ozalitleri açtı.

Sultan Özakça ve Beyza Gülmen yaptıkları konuşmalarda, Nuriye ve Semih’in açlık grevlerinin 300. gününde olduklarını belirterek OHAL İnceleme Komisyonu’nun bir an önce onları işe iade etmesini istediler. Nuriye ve Semih için Bekir Bozdağ’ın söylediği “15 gün içinde dosyaları incelenecek” sözünü hatırlatarak, onlar “ölünce mi dosyaları incelenecek” dediler.

Eyleme saldırarak Gülmen ve Özakça’yı gözaltına alan polisler Sultan Özakça’yı yerde sürükledi.

Gözaltı haberini aldıktan sonra Semih Özakça Twitter hesabından “Bir annenin; sevgiyle, hüzünle ve öfkeyle oğlunun yanında duruşuna, onun zarar görmemesi için çırpınışına tanık oluyor bütün dünya. Bu zulmü yapanların annemin gözlerinin içine bakarak konuşmaya cesareti var mı? Ben onun gözlerdeki hüznü her an görüyorum ve gözlerimi kaçırıyorum” dedi. (Kaynak: Kızıl Bayrak)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir