Almanya’da mültecilerden “kapalı kapılar grevi”

Almanya’nın Deggendorf kentinde bulunan kampta kalan Sierra Leone’den gelen 209 mülteci 15 Aralık’ta -kendi ifadeleriyle- “kapalı kapılar grevine” başladı. Eylem Cuma günü bir mültecinin zorla Sierra Leone’ye gönderilmek istenmesi sonrasında başladı. Bu kişinin sınırdışı edilmesi son anda engellendi.

Eylem kapsamında; çocuklar ve gençler okullara ve diğer eğitim kurumlarındeki derslere girmedi, yetişkinler kamptan ayrılmadı ve 80 centlik işlerde çalışmayı reddetti. 16 Aralık’ta ise açlık grevi başlatıldı. Eyleme 44 çocuk ve genç ile aralarında 12 hamile kadının da bulunduğu 209 kişinin katıldığı belirtildi.

Eylemci mülteciler yayınladıkları bildiride, eğitim ve çalışma izni olmaksızın iki yıl boyunca sığınma kampında kaldıklarını, kampta barınma koşulları, yiyecekler ve  hijyenin çok kötü olduğunu, hamile kadınların çocukların, hastaların ve emziren annelerin zorla sınırdışı edildiğini belirtirtiler. Açıklamada “Bu eylem Almanya’nın göçmenlere nasıl davrandığını tüm dünyaya gösterecek” ifadesi kullanıldı. (Kaynak: Enough is Enough)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir