Anasayfa / Haberler / Tayvan’da Kitlesel LGBTİ Onur Yürüyüşü

Tayvan’da Kitlesel LGBTİ Onur Yürüyüşü

Asya’nın dört bir yanından gelen binlerce kişi, Taipei’de düzenlenen en büyük LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne katılmak için başkente akın etti.

İlk kez 2003 yılında düzenlenen LGBTİ Onur Yürüyüşüne bu yıl yaklaşık 60 bin kişi katıldı.

Mayıs ayında toplanan Tayvan yüksek mahkemesi, mevcut evlilik yasalarının anayasaya aykırı olduğuna ve eşcinsel evliliğin yasallaştırılmasına karar vermişti. Mahkeme ayrıca eşcinsel evliliklerin yasallaştırılması çabalarının iki yıl içinde gerçekleşmesini hedeflemişti.

Kutlamalar dinamik ve renkli olsa da, hâlâ pek çok LGBTİ eylemcisi gelecekte yaşanabilecek tepkisel davranışlara karşı temkinli olmaya çalışıyor.

Tong-Kwang Işık Evi, Presbiteryan Kilisesi Rahibi Silas Wong, Reuters ajansına verdiği demeçte, “Tayvan’da anayasaya aykırı evlilik yasası değişikliğinde, bir zaman sınırlaması olsa da, yasa değişikliği süreci eşcinseller için oldukça zor olacak,” dedi.

“Sakin olmamalıyız ve her şeyin iyi olduğunu düşünmemeliyiz. Süreci sıkı takip etmeli ve sürecin tamamlanması için hükümete baskı uygulamalıyız. Aksi halde, beklemeye ve bekletilmeye devam ederiz, bu, bu kadar basit.” (Kaynak: isyandan.org)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir