Avukatları gözaltında olan ve mahkemeye getirilmeyen Nuriye ve Semih’in tutukluluklarının devamına karar verildi

KHK ile işten atılan ve işe geri dönme talebiyle 190 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yargılandığı davanın ilk duruşması Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülmeye başlandı. Gülmen ve Özakça’nın vekilliğini yürüten pek çok avukat önceki gün yapılan polis operasyonu ile gözaltına alınırken çeşitli avukat grupları davaya katıldı.

Gülmen ve Özakça’nın mahkemeye getirilmezken, Ankara Jandarma Komutanlığı’nın mahkemeye gönderdiği yazıda buna gerekçe olarak personel yetersizliği ve provokasyon ihtimali gösterildi.

Dava öncesi Ankara Adliyesi önünde eylem yapanlara polis saldırdı, 24 kişi gözaltına alındı. Ayrıca duruşma başladığı sırada çevik kuvvet polisi duruşma salonunun önünde bekleyen avukatlara saldırdı. Polis, avukatları merdivenlerden aşağı sürükleyerek indirdi. Günün boyunca yaşanan polis saldırılarında şu ana kadar 39 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Savcı, ‘savunmaların alınmamış olması’ gerekçesi ile tutukluluk hallerinin devamını isterken, mahkeme tarafından Gülmen ve Özakça’nın tutukluluğunun devamına karar verildi. Bir sonraki duruşma 28 Eylül Perşembe Ankara Sincan Cezaevi’nde bulunan duruşma salonunda görülecek.

 

Yeryüzü Postası


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir