Yerli halkın hakları için Benetton’a karşı mücadele eden Arjantinli anarşistten haber alınamıyor

Mapuçe yerlilerinin tarihsel topraklarının üzerindeki haklarını korumak için verdiği mücadele içerisinde yer alan anarşist Santiago Maldonado 1 Ağustos’ta gerçekleştirilen eylemden sonra kayboldu. Maldonado’nun son olarak Şili tarafından iadesi istenen Mapuçe lideri Facundo Jones Huala’nın serbest bırakılması talebiyle gerçekleşen eylemde görüldüğü belirtiliyor. Cushamen şehrinde gerçekleşen eylem sonrasında 100 kişilik jandarma ekibinin eylemcilere plastik mermilerle saldırdığı, pek çok ev ve işyerini bastığı, pek çok kişiyi darp ettiği ifade ediliyor.

Cushamen şehri Mapuçe yerlilerinin tarih boyunca yaşadıkları bölgede bulunuyor ama buradaki toprakların önemli bir bölümü İtalyan kıyafet şirketi Benetton’a ait Compania de Tierras Sud Argentino isimli şirketinin mülkiyetinde. Şirket burada yaşayan yerlileri yerlerinden etmek istiyor. Orta ve Güney Şili’de ve Güney Arjantin’de yaşayan Mapuçeler bu topraklardaki hakları için uzun süredir mücadele ediyorlar. Santiago Maldonado’nun da bu mücadelede aktif biçimde yer aldığı belirtiliyor.

Öte yandan Arjantin’in başkenti  Buenos Aires’teki Plaza de Mayo’da 11 Ağustos Cuma günü Maldonado’nun bulunması için bir miting düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı mitingde eylemciler Maldonado’nun jandarma tarafından gözaltına alındığını ve kaybolmasından hükümetin sorumlu olduğunu söyledi.

Yeryüzü Postası


Yorumlar

“Yerli halkın hakları için Benetton’a karşı mücadele eden Arjantinli anarşistten haber alınamıyor” için 3 yanıt

  1. […] Yerli halkın hakları için Benetton’a karşı mücadele eden Arjantinli anarşistten haber alın… […]

  2. […] Yerli halkın hakları için Benetton’a karşı mücadele eden Arjantinli anarşistten haber alın… […]

  3. […] Yerli halkın hakları için Benetton’a karşı mücadele eden Arjantinli anarşistten haber alın… […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir