ABD’de ırkçılar ve anti-faşistler arasında çatışmalar büyüyor: Bir IWW militanının hayatını kaybettiği iddia edildi

10 Ağustos Cuma gecesi ABD’nin Virginia eyaletine bağlı Charlottesville şehrinde Konfederasyon ordusunun komutanına ait heykelin kaldırılması planı üzerine, ırkçı gruplar Virginia Üniversitesi’nde toplanarak bir yürüyüş düzenledi. Irkçı sloganlar atan ve meşale taşıyan ırkçı grup yaklaşık 20 kişiden oluşan anti-faşist öğrenciler tarafından protesto edildi. Ancak ırkçı grup öğrencilere saldırarak onları linç etmek istedi.

Saldırının ardından ırkçılar ve anti-faşistler arasında çatışmalar başladı. Yaşanan olaylar sırasında bazı faşistlerin askeri kıyafet giydiği ve otomatik silah taşıdığı görüldü. Çatışmaların büyümesi üzerine Charlottesville Belediyesi olağanüstü hal ilan etti.

Anti-faşistlerin bugün (12 Ağustos) gerçekleştirdiği yürüyüşe ise bir faşist arabayla saldırdı. Arabayı hızla kitleye doğru süren Neo-Nazinin saldırısı sonucu pek çok kişi yaralanırken en az bir kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Hayatını kaybeden kişinin IWW militanı olduğu belirtiliyor.

Hayatını kaybeden kişinin IWW üyesi olduğu iddiası, IWW Genel Savunma Komitesi tarafından doğrulanmadı.

Yeryüzü Postası

https://www.youtube.com/watch?v=RaR-usKzRy0


Yorumlar

“ABD’de ırkçılar ve anti-faşistler arasında çatışmalar büyüyor: Bir IWW militanının hayatını kaybettiği iddia edildi” için bir yanıt

  1. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki solcular ne salak insanlar yahu. Robert E. Lee Dünya tarihine geçmiş efsanevi bir komutandır. Birlik kuvvetlerinin tarafında olmaması onun yaptıklarına ve dehasına gölge düşüremez.

    Bizim Türkiye’de şeriatçı çomarların Atatürk heykeliyle sorunu neyse, ABD’deki liberallerin (solcuların) da Robert E. Lee heykeliyle sorunu benzerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir