Anasayfa / Haberler / Mora’daki mültecilerin talepleri kabul edildi açlık grevi sona erdi

Mora’daki mültecilerin talepleri kabul edildi açlık grevi sona erdi

Yunanistan’ın Midilli adasında bulunan Mora’da yaşayan İranlı mülteciler Bahrooz Arash, Arash Hampay ve Iraklı Kozhin Hussein taleplerinin kabul edilmesi üzerine açlık grevini sonlandırdı. Arash Hampay yaptığı açıklamada, Lesvos’taki cezaevinde bulunan ve haklarında herhangi bir hüküm veya suçlama bulunmayan mültecilerin serbest bırakılması talebiyle 40 gündür sürdürdükleri açlık grevi eylemini, Bahrooz Arash and Kozhin Hussein’in serbest bırakılması üzerine sonlandırdıklarını açıkladı. Arash Hampay’in açıklaması şöyle:

Zafer ve Özgürlük

Zafer ve özgürlük insanların iradesi ve sabrı olmadan kazanılamaz. Hep beraber özgürlük ve adalet için küçük bir kampanya yarattık. Kampanyamız başarıya ulaştı.

Dayanışmamız Yunan devleti ve Birleşmiş Milletlerden sığınma talep eden ama bu talepleri reddedilen ve bunun yerine hapsedilen ve işkence gören iki mültecinin serbest bırakılmasını sağladı.Yunanistan ve Avrupa halkları kampanya boyunca irade ve sabırlarını gösterdiler.

Devletlere, polis yetkililerine ve BM’ye AB dışından gelenler Avrupa’ya kabul edilsin diye haykırdılar. Sınırların açılmasını istediklerini söylediler. Haykırışları güçlü ve netti. Bu zaferin yalnızca bu üç mahpusa ait olduğunu zannetmeyin. Bu zafer Avrupa halkının ve tüm dünya halklarınındır. Bu zaferin kalbi devletle baş eden insanlardır. Serbest bırakılan mültecileri, çevrelerinde onları bir dakika bile yalnız bırakmayan böylesi iyi insanlar olduğu için kutluyorum. Böylesi yüce iyi kalbe ve güçlü iradeye sahip oldukları için insanları kutluyorum.

Açlık grevi bugün sona erdi. Biz kazandık. Adaletsizlik var oldukça direniş de her zaman sürecektir.

Dünyamızda hala hapishaneler ve insanları birbirinden ayırmaya devam eden sınırlar var. 

Dünyanı şeytana bırakmayalım 
Günü neşeyle dolduralım.

41 günün sonunda açlık grevini zaferle sona erdiriyoruz.

Arash Hampay – 8 Ağustos 2017

Yeryüzü Postası 

Mora’da mülteciler açlık grevine başladı

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir