Anasayfa / Haberler / Nuriye ve Semih gözaltında, direniş sürüyor

Nuriye ve Semih gözaltında, direniş sürüyor

KHK ile ihraç edilen ve işlerine geri dönmek amacıyla başlattıkları açlık grevi 75. gününe giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın kaldıkları eve gece saatlerinde özel harekat polisleri tarafından baskın düzenlendi. Baskın esnasında evlerinden canlı yayın yapan Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ise eve girmeye çalışan polislere tepki gösterdi. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın gözaltına alınmasına engel olmak isteyen Esra Özakça, Avukat Ebru Timtik ve Avukat Ayşegül Çağatay da gözaltına alındı.

Yaşananlarla ilgili Avukat Selçuk Kozağaçlı, kişisel Twitter hesabından “Semih ve Nuriye’nin selamları var herkese, yorgun ama iyiler. Oldukça hırpalanmışlar. Su ve Şeker yatırdık, ancak gözaltı süresinin uzaması halinde her ikisini de keseceklermiş, böyle bir haksızlığa boyun eğmeyecegiz dediler” açıklamasında bulundu.

Yüksel’de polis saldırısına rağmen nöbet sürüyor

Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın gözaltına alınmasının ardından serbest bırakılmaları için Kızılay Yüksel Caddesi’nde direnişe başlayanlara polis saldırdı. İlk saldırıda 4 kişi gözaltına alındı. Saldırıya rağmen Yüksel’deki İnsan Hakları Anıtı önünde tekrar toplananlara polis öğle saatlerinde bir kez daha saldırdı. Gaz bombası ve plastik mermiminin kullanıldığı saldırı sonrası anıtın etrafı da bariyerle kapatıldı. Öte yandan Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ve annesi Sultan Özakça yaptıkları açıklamada gözaltılara tepki gösterirken, süresiz açlık grevine başladıklarını duyurdu.

Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Benan Koyuncu, açlık grevindeki olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın gözaltında tutulmasının enfeksiyon riski teşkil ettiğini belirtti. Koyuncu fazla enerji harcamamaları gerektiğini belirterek Gülmen ve Özakça’nın bir an önce serbest bırakılmalarını istedi. (Kaynak: Birgün)

Yeryüzü Postası

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir