Açlık grevinin 65. gününde polis saldırısına rağmen direniş sürüyor

İhraç edilen kamu emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 65. gününe girerken polis sabah saatlerinde direniş alanı olan İnsan Hakları Anıtı önündekilere saldırdı. 5 kişinin gözaltına alındığı saldırıdan sonra polis, ziyaretçilerin getirdiği çiçekleri de kaldırdı. Saldırının ardından kısa bir süre sonra insanlar tekrar direniş alanında toplanırken gün boyu ziyaretler devam etti.

CHP’li ve HDP’li milletvekillerinin yanı sıra Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubundan bir heyet, sağlık örgütleri ziyarette buluındu. Direniş alanında konuşan TTB Merkez Konsey Başkanı Raşit Tükel, Gülmen’in 9, Özakça’nın 17 kilo kaybettiğini, her ikisininde kas iskelet sisteminde sorunlar yaşanmaya başladığını, bağışıklık risklerinin zayıflamasıyla enfeksiyon riskine karşı dirençlerinin zayıfladığını söyledi. Tükel açlık grevlerinin kritik aşamaları hakkında da bilgi vererek, “Mineral ve vitamin kaybı kansızlığa neden olmaktadır. Açlık grevine bağlı olarak vücutta savunma sisteminin kendisini yenileyememesi enfeksiyon riskini artırmaktadır. Enfeksiyon açlık grevcilerini kaybetme nedenlerinden biridir” dedi.

Semih Özakça ise ekmeklerini geri alabilmek için açlık grevine başladıklarını, bunun için defalarca polis saldırısına uğradıklarını söyleyerek, “Saldırılarınıza rağmen başaramadınız ve bizi buradan silemediniz” dedi. Özakça, iktidarın baskılarından korkmadıklarını vurgulayarak, “Sabah Yüksel Caddesine saldırı yaparak bizlere olan desteği sindirmeye çalıştılar ama biz bütün alanlara daha kitlesel çıkacağız. Sizin tek yapmanız gereken şey var bizleri işlerimize geri döndürmektir. Polis ve doktorlarınızı yollayarak bizim sabrımızı denemeyin” diye konuştu.

Öte yandan sosyal medyada #CumartesiAçlığaDoyuyoruz etiketiyle Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak için 13 Mayıs Cumartesi günü 1 günlük açlık grevi çağrısı yapılıyor.

Yeryüzü Postası


Yorumlar

“Açlık grevinin 65. gününde polis saldırısına rağmen direniş sürüyor” için bir yanıt

  1. […] Açlık grevinin 65. gününde polis saldırısına rağmen direniş sürüyor […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir