Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık durumu kötüye gidiyor

yazar:

kategori:

OHAL kapsamında yayımlanan KHK’ler ile ihraç edilen binlerce kamu emekçisi arasında yer alan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın “İşimizi geri istiyoruz” talebi ile başlattığı direniş 180’inci gününde. Emekçiler, açlık grevinde ise ikinci ayı geride bıraktı. Kızılay’daki Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde, yaşadıkları bütün hukuksuzluklara rağmen kocaman gülümsemeleri ile kendilerine desteğe gelenleri kucaklayan Gülmen ve Özakça’nın direnişi, artık sağlıkları açısından riskli bir sürece evrilmeye başladı.

‘Direnişi bırak demeyin, hesap sorun’
Direniş alanında sohbet ettiğimiz Gülmen ve Özakça, “İşe dönüş talebimiz karşılanana kadar açlık grevimiz sürecek. İnsanların sağlığımızdan endişe ettiğini görüyoruz, bizi değil hükümeti sıkıştırsınlar. Bize eylemi bırakma yönünde çağrı yapmak yerine, hükümete ‘Bu insanların gün gün erimesine, sağlıklarının zarar görmesine, ölüme gitmelerine seyirci mi kalacaksınız?’ desinler” diye konuştu.

Özakça’nın nabzı sınır değerlerde
86 kilodan 69 kiloya kadar düşen Özakça, sağlık durumu ile ilgili şu bilgileri verdi: “Sürekli başım ağrıyor, bu da enerjimi alıyor. Bacaklarımda, özellikle eklem yerlerimde kırgınlık var, yürümekte zorlanıyorum, çok çabuk yoruluyorum. Mide yanmalarım başladı. Bunların dışında ciddi diyeceğimiz problemler varsa da bilmiyorum. Sağlık kontrolü için alana hemşire ve doktorlar geldiğinde nabzımıza ve tansiyonumuza baktırıyoruz. Tansiyonumuz çoğunlukla düşük. Nabzım sınırda ilerliyor, 50 civarında. Sözcükleri seçmekte zorlandığım da oluyor…”

Özakça, “Bu eylemin kazanması gerekiyor. Hakkımızı almak istiyoruz, adalet istiyoruz. KHK’ler ile yaşanan hukuksuzluklar ortadan kalkana kadar, işimize iade edilene kadar direnişimizi sürdüreceğiz. Direnişimize destek olmak isteyenler sesimize ses katsın istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Zihnim dağılıyor’
Nuriye Gülmen ise 59 kilodan 52 kiloya düştüğünü belirterek, şunları kaydetti: “Yürüme güçlüğü çekiyorum. Kas ağrılarım bazen dayanılmaz oluyor, yatmak zorunda kalıyorum. Alanda durduğum zaman ister istemez yoruluyorum. Kollarımla uzun süre saç kurutma makinesini bile tutamıyorum. Bir de zihnim dağılıyor, asla toparlayamıyorum, unutuyorum…”

‘60’ıncı günde Yüksel Caddesi’nde buluşalım’
Gülmen ve Özakça’nın açlık grevinin 60’ıncı günü dolayısıyla bugün etkinlikler yapılacak. Alana gelenlerden bazıları, emekçilere destek olmak amacıyla bir günlüğüne açlık grevine katılacak. Grup Yorum, Cevahir Canpolat, Selim Kılıç ve Barış Güney türküler, şarkılar, marşlar söyleyecek.

Barış Akademisyenleri AÇLIK nöbetinde
Barış Akademisyenleri, iki aydır açlık grevinde olan Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’le dayanışmak için dün İstanbul Kadıköy’de süreli dönüşümlü açlık grevine başladı. Kalkedon Meydanı’nda bir günlüğüne açlık grevine başlayan ilk akademisyen, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Esra Mungan oldu. Yapılan açıklamada şöyle denildi: “Tüm basını ve kamuoyunu sağlık durumları geri dönülemez bir noktaya yaklaşan Nuriye ve Semih’in taleplerine destek vermeye, yetkilileri de arkadaşlarımızı derhal işlerine iade etmeye çağırıyoruz.”

Kaynak: Birgün


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir