Anasayfa / Haberler / Paylaşım savaşı derinleşiyor, ABD Suriye ordusuna ait üssü bombaladı

Paylaşım savaşı derinleşiyor, ABD Suriye ordusuna ait üssü bombaladı

ABD uçakları gece saatlerinde Suriye ordusuna ait Şaryat hava üssünü bombaladı. Doğu Akdeniz’de bulunan 2 ABD gemisinden Humus yakınlarındaki Şaryat hava üssüne 50’nin üzerinde Tomahawk füzesi fırlatıldığı öğrenildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi üssün kullanılamaz hale geldiğini açıkladı.

Trump saldırı sonrası basına verdiği demeçte uluslararası kimyasal silah anlaşmalarına aykırı hareket edildiği için bu saldırının düzenlendiğini öne sürdü. “Dünya üzerinde hiçbir çocuğun bu şekilde ölmesi kabul edilemez” diyen Trump, kimyasal silahların tüm dünya için tehlike olduğunu belirtti.

Kremlin’den konuya ilişkin yapılan ilk açıklamada ise “Uluslararası hukuk ihlal edildi. (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin, ABD’nin üssü vurmasını egemen devlete saldırganlık olarak gördü.” ifadeleri kullanıldı. Humus Valisi Talal el Barazi, saldırıda 5 ölü ve 7 yaralı olduğunu söyledi. Vali, üssün yakınlarında bulunan köyde sivil kayıplar olduğunu aktardı. Barazi saldırıya ilişkin “İlk değil, son olacağına da inanmıyorum” dedi.

Öte yandan IŞİD’e karşı Rusya ve Suriye ordusunun Palmira’ya yönelik operasyonları sırasında kullanılan Şaryat üssü çevresinde IŞİD’in de saldırıya geçtiği kaydedildi.

Yeryüzü Postası

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir