Anasayfa / Haberler / Katliamın 22. yılında Gazi halkı, polis saldırısına rağmen yürüdü

Katliamın 22. yılında Gazi halkı, polis saldırısına rağmen yürüdü

İstanbul Gazi Mahallesi’nde 12 Mart 1995’te gerçekleştirilen katliam karşısında halkın günlerce süren direnişinin yıldönümü için yapılacak yürüyüş ve anma öncesi mahalle ablukaya alındı.

Anma nedeniyle birkaç gündür abluka altında olan mahallede abluka daha da artırılırken, mahallenin giriş ve çıkışları özel harekat polisleri ve zırhlı araçlarla kapatıldı. Otobüslerin mahalleye girişlerini engelleyen polis bir süre sonra minibüslerin de mahalleye girişlerini engelledi.

Katliamın yaşandığı noktaya karanfil bırakıldı

Ara sokakları da tutan polis, GBT kontrolü yaptı. Buna rağmen anma engellenemedi. Gazi ve Ümraniye Şehit Aileleri, üzerinde Gazi ve Ümraniye şehitlerinin fotoğraflarının bulunduğu “Gazi ve Ümraniye şehitlerini unutmadık unutturmayacağız” yazılı pankartı açarak Gazi Cemevi önünden anmanın başlayacağı Eski Postane’ye doğru yürüyüşe başladı.

Eski Postane’ye gelen aileler burada yaşamını yitirenler anısına karanfil bıraktı. Aileler yaptığı konuşmada, Gazi katliamının cezalandırılmamasını kınadı. Konuşmada, “Bugün tek seçeneğimiz örgütlü olmaktır. Şehitlerimizi ve Gazi halkını selamlıyoruz” denildi.

Mezarlığa yürüyen ailelere polis saldırdı

Yapılan konuşmanın ardından aileler Gazi Mezarlığı’na doğru yürüyüşe geçti. Polis yürüyen ailelere saldırdı. Kitle polisin gaz bombalı saldırısı sonrası ara sokaklara dağıldı. Polis zırhlı araçlarla sokaklara girdi.

Saldırıya rağmen kitle tekrar toplandı

Kitle saldırıya rağmen yeniden toplandı. Cemevi önünde “İnsanlığa karşı işlenen katliamları kınıyoruz. Gazi-Ümraniye şehitleri ölümsüzdür” pankartı arkasında toplanan kitle ellerinde karanfillerle Eski Karakola doğru yürüyüşe başladı.

Yürüyüşe Alevi örgütleri, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ve Gazi Hayır Platformu da katıldı.

Kitle saygı duruşunda bulundu

Kitle Eski Postaneye gelerek karanfil bıraktı. Gazi şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu. Ardından kitle Gazi Mezarlığı’na doğru yürüyüşe geçti.

Kaynak: sendika.org

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir