Berkin Elvan ölümünün 3. yılında anıldı

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı’da 14 yaşında polisin gaz fişeğiyle vurulan, 269 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölümünün 3. yılında mezarı başında anıldı.

Feriköy Mezarlığı’nda saat 14.00’te başlayan anma töreninde  konuşan annesi Gülsüm Elvan; “Oğlum yarın sınav var. Seni sınava götürecektim. Hayalimiz bu değildi. Oğlum, yarası yaşından büyük” diyerek gözyaşı döktü. Baygınlık geçiren Gülsüm Elvan’a çevredekiler yardımcı oldu. Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ise yaptığı açıklamada; “Milyonlar olup uğurladığımız bir halkın azmine ve umuduna emanet ettiğimiz Berkinimiz’in başucunda buluştuk. Hem tetiği çeken elin hem de emri verenin hesap vermesi gerektiğini işte bu nedenle unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.Sami Elvan, Berkin Elvan Davası’nın Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda 6 Nisan’da görüleceğini söyledi. Sami Elvan’dan sonra söz alan Mimar Mücella Yapıcı ise “Berkin’in ölmediğini biliyoruz” diyerek adalet talep ettiklerini vurguladı.

Berkin Elvan anmasına, ailesinin yanısıra, CHP Milletvekili Ali Şeker, HDP Milletvekili Garo Paylan, Dilek Doğan’ın annesi Aysel Doğan, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Kormaz ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Anma,  atılan “Berkin’in hesabı sorulacak”, “Berkin Elvan ölümsüzdür” sloganlarıyla sona erdi.

Berkin Elvan, 269 gün boyunca verdiği yaşam savaşını 11 Mart 2014’te kaybetmiş, cenazesine yüzbinlerce insan katılmıştı. Aradan üç yıl geçmesine karşın, soruşturma uzun süre sürüncemede bırakıldı ve yargılama hala başlamadı.

Yeryüzü Postası


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir