Anasayfa / Haberler / Devlet Katillerini Korumaya Devam Ediyor: Dilek Doğan davasında katil polis için “taksirle öldürmek”ten ceza istendi

Devlet Katillerini Korumaya Devam Ediyor: Dilek Doğan davasında katil polis için “taksirle öldürmek”ten ceza istendi

18 Ekim 2015 günü İstanbul Küçükarmutlu’daki evinde polis tarafından katledilen 25 yaşındaki Dilek Doğan cinayetiyle ilgili İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren yargılamanın sonuna yaklaşıldı. Bugün görülen duruşmada Dilek Doğan için çok sayıda avukat hazır bulunurken, izleyiciler salona alınmadı.

Olay gününe ait, polisin sildiği, geri kurtarılan görüntüler duruşmada izlendi. Görüntülerin izlenmesi sırasında Dilek Doğan’ın ailesi duruşma salonundan dışarıya çıktı. Esasa ilişkin beyanda bulunan Dilek Doğan’ın avukatları sanığın kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını istedi. Ayrıca davanın seyrini etkileyecek görüntüleri silerek delil karartma suçu işleyenlerle ilgili mahkeme tarafından suç duyurusunda bulunulması talep edildi.

Avukatların esasa ilikin beyanlarından sonra savcı mütalaasını verdi. Savcı, katil polis Yüksel Moğoltay’ın “taksirle öldürme” suçundan cezalandırılmasını istedi. Bu cezanın verimesi halinde Dilek Doğan’ı öldüren ve dava süresince tutuksuz yargılanan Yüksel Moğoltay bir gün dahi cezaevine girmemiş olacak. Dava 17 Mart Çarşamba günü saat 15.00’e ertelendi.

Polis 18 Ekim 2015’te bir şahsı aramak için aralarında Doğa ailesinin, Küçükarmutlu’daki evinin de olduğu 16 farklı adrese operasyon düzenlemişti. Polisler içeride arama yaptıkları sırada, özel harekat polisi Yüksel Moğultay 26 yaşındaki Dilek Doğan’ı tüfeğiyle vurarak öldürmüştü.

Yeryüzü Postası

Dilek Doğan’ın polis tarafından katledilmesiyle ilgili yeni görüntüler yayınlandı

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir