Anasayfa / Haberler / Metal işçilerinin grevi yasaklandı Pazartesi gününe kadar işbaşı yok

Metal işçilerinin grevi yasaklandı Pazartesi gününe kadar işbaşı yok

Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) üyesi işyerlerinde çalışan Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçilerin bu sabah başlattığı grev Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklandı. Resmi Gazete’de yayınlanan grev yasağın gerekçesi olarak yine “grev kararının milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğü” ifadesi kullanıldı.

Grevin yasaklanması kararına ilişkin Birleşik Metal-İş Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada pazartesi gününe kadar fabrikalarda üretim yapılmayacağı; pazartesi günü yapılacak görüşmenin ardından grevin devam edip etmeyeceğine karar verileceği belirtildi. Açıklamada “Bilinmelidir ki metal işçileri, Hükümet tarafından artık bir alışkanlık haline getirilen bu hukuksuzluğa boyun eğmeyecektir. Hükümet ve işverenlerin kol kola işçilerin haklarını ortadan kaldırmaya yönelik saldırılarına karşı mücadelemiz devam edecektir.” ifadesi kullanıldı. Polisin yığınak yaptığı fabrikalara asılan grev pankartlarının söküldüğü, bazı işyerlerinde polisin işçilere dönük taciz ve saldırı girişimleri olduğu öğrenildi.

EMİS ve Birleşik Metal-İş arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine binlerce metal işçisi bu sabah greve başlamışlardı. Bakanlar Kurulu’nun 18 Ocak’ta da Asil Çelik’te çalışan Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin grevini “milli güvenliği bozucu nitelikte” olduğu gerekçesiyle yasaklamıştı.

Yeryüzü Postası

 

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir