Oxford Üniversitesi binası işgal edilerek evsiz sığınma evine dönüştürüldü

Independent’ın haberine göre bir grup aktivist İngiltere’deki Oxford kolejine ait bir binayı işgal etti ve burayı evsizler için barınak olarak kullanmaya başladı. Yılbaşından bu yana on dört kişi mutfak ve duş imkanı bulunan bu binada yaşamaya başladı.  İşgalciler binaya “İnsanların eve, boş yerlerin insanlara ihtiyacı var.” yazan bir pankart astı.

Binanın, 2015 yılında “Wadham College” tarafından öğrenci yurdu olarak kullanılmak amacıyla satın alındığından bu yana boş durduğu açıklandı. İşgalciler Wardham’a hitaben, binayı, kışın geri kalanında kullanılmaya devam etmelerine izin vermelerini isteyen açık bir mektup yayınladılar.

Oxford şehrindeki evsizler için durum kritik bir noktada olduğunun vurgulandığı mektupta “Oxford Üniversitesi ve kolejleri Wadham gibi şehrin her yerinde, bazıları neredeyse on yıldır boş kalmış, barınak, sosyal konut ve sosyal alanlar olarak yeniden düzenlenebilecek onlarca binaya sahiptir.” ifadesini kullanıldı. Son rakamlar, Oxford’daki evsizlerin sayısının 2010’dan bu yana üç kattan fazla olduğunu gösteriyor.

Yeryüzü Postası


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir