Aralarında eşbaşkanların da olduğu 9 HDP milletvekili tutuklandı

yazar:

kategori:

Bu sabah gözaltına alınan HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillleri İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Leyla Birlik, Selma Irmak, Ferhat Encü, Gülser Yıldırım ve Abdullah Zeydan çıkartıldıkları sulh ceza hâkimliğince tutuklandı. Yine bugün gözaltına alınan Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir ve İmam Taşçıer ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Hakkında gözaltı kararı olan Faysal Sarı Yıldız, Tuğba Hezer Öztürk ve Nihat Akdoğan ise yakalanmadı.

Serbest bırakılan HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada “Bizim için çok fazla bir anlam da ifade etmiyor. Bütün arkadaşlarımız tutuklanmaya başladılar. Bu sivil, siyasi iradeye vurulmuş çok önemli bir darbe ve ortak yaşam umudunu çok körelten bir şey. Duygularım şu anda bundan ibaret.” ifadelerini kullandı.

Karayılan: Bütün cephelerde gerekli cevabı verebiliriz ve vereceğiz de

ANF’nin haberine göre konuyla ilgili KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, yaptığı açıklamada “Buna karşı her yöntemle direnmek hakkımızdır. Örgüt olarak bütün cephelerde gerekli cevabı verebiliriz ve vereceğiz de. Fakat bu mesele profesyonel güçlerin, savaşı geliştirmek meselesi değildir. Düşman, Kürtler PKK’den HDP’den Kürtlükten vazgeçti ve artık bizimledirler diyor. Dolaysıyla savaşı derinleştireceğiz diyor. Düşmanı bir bütünen yenilgiye uğratmak için herkes üzerine düşeni yapmalıdır.” ifadelerini kullandı. Öte yandan sabah saatlerinde Diyarbakır Adliye binası önünde yapılan protesto gösterisine polis saldırdı ve aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in de olduğu 10 kişi gözaltına alındı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir