Anasayfa / Haberler / Üniversite Bileşenleri 3 Kasım’da Beyazıt’a Çağırıyor

Üniversite Bileşenleri 3 Kasım’da Beyazıt’a Çağırıyor

Muhalif kesimlere karşı hükümetin giderek yoğunlaşaran basklarına ve son KHK’lardaki düzenlemelere karşı üniversite bileşenleri herkesi 3 Kasım’da İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt’taki ana yerleşkesi önüne çağırdı. 29 Ekim’de hükümetin çıkardığı 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK)  ile aralarında Eğitim-Sen üyesi akademisyenlerin de bulunduğu binlerce memur ihraç edilmiş, aynı gün çıkartılan 676 sayılı KHK ile ise rektör seçimleri kaldırılarak rektör atama yetkisi doğrudan Cumhurbaşkanına verilmişti. İstanbul Üniversitesi Demokratik Üniversite Girişimi, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği (Ünivder), Ses Aksaray Şubesi, Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, İstanbul Tabip Odası imzasıyla yapılan açıklamada herkes 3 Kasım Perşembe günü saat 12.30’da Beyazıt Büyük Kapı önüne çağırıldı.

Açıklamanın tam metni:

“ÜNİVERSİTELER BİZİMDİR..!
29 Ekim’de yayınlanan KHK ile işlerine son verilen arkadaşlarımızı okullarında karşılamak için evlerimizden çıktığımız sabah saatlerinde, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyonun ilk haberleri düştü. İktidar bir “şok terapisi” siyaseti uyguluyor. Üst üste gelen bu hamlelerin belki de en önemli sonucu siyasal ve toplumsal muhalefeti afallatmak, sersemletmek.
Afallamayacağız, sersemlemeyeceğiz..!
Rektör seçimlerini kendi tekeline alan, bazı illerimizde hastanelerde sağlıkçı bırakmayan son KHK’larda belki de en kritik ve ilginç hamle İstanbul Üniversitesi’ne yönelik olanıydı. Önümüze gelen liste büyük oranda bir “muhalif avı”na işaret ediyor.
Av olmayacağız..! Rektör diye atayacağınız müdürlere üniversitelerimizi bırakmayacağız..!
Senelerdir omuz omuza mücadele ettiğimiz arkadaşlarımızı -şimdilik- işlerinden ettiniz. Canımızı yaktınız. Üniversite özerkliğini ayaklar altına aldınız.
Teslim olmayız..! Size yenilmeyiz..!
Umut mu? Görüşler muhtelif. Şair, “umutsuz yaşanmıyor” diyor. Kendisine “hiç umut var mı?” diye sorulan Yüzüklerin Efendisi’nin kahramanı Arathorn oğlu Aragorn “benim umuda ihtiyacım yok” diye cevap veriyor.
Birbirimize umut olacağız..!
Sadece kendi üyelerimize değil, demokratik muhalefetin tüm bileşenlerine birbirimizi yalnız bırakmama sorumluluğunu hatırlıyoruz.
Bu minvalde herkesi, HERKESİ, işlerinden edilen arkadaşlarımızı, yeniden bir araya gelmek üzere uğurlamak için yan yana, omuz omuza olmaya çağırıyoruz.”

 

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir