Anasayfa / Haberler / Bakırköy Belediyesi ve Cem Bialetti Grevleri Sona Erdi

Bakırköy Belediyesi ve Cem Bialetti Grevleri Sona Erdi

Kocaeli Kartepe’de kurulu bulunan, Birleşik Metal-İş sendikasının yetkili olduğu Cem Bialetti’de  ve Belediye-İş sendikasının yetkili olduğu Bakırköy Belediyesi’nde 17 Ekim Pazartesi günü başlayan grevlerin tarafların anlaşmasıyla sona erdiği açıklandı.

130 işçinin çalıştığı Cem Bialetti’de 01/07/2016–30/06/2018 Dönemini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde, ücret ve sosyal hakları içeren 12 madde anlaşma sağlanamaması üzerine grev başlamıştı. Bugün fabrika önünde yapılan basın açıklamasında, daha önce %3 zam teklif eden patronun %21 zammı kabul etmesi üzerine anlaşmaya varıldığı ve grevin sonlandırıldığı açıklandı.

Öte yandan aynı gün Bakırköy Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 530 işçi adına yürütülen ve Mart 2016- Mart 2018 tarihlerini kapsayacak Toplu İş Sözleşmeleri görüşemlerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine başlayan grev de 3. Günün sonunda anlaşmaya varılması üzerine sonlandırıldı. Sendika tarafından yapılan açıklamaya göre üzerinde anlaşılan maddeler şöyle:

  • Kadrolu işçiler 155 lira taban olmak üzere birinci yıl için %8, ikinci yıl için ise enflasyon oranında zam ve 25 kuruş kıdem zammı alacak.
  • Tiyatro Müdürlüğü’nde çalışan işçiler için 90 lira taban, birinci yıl için yüzde 8, ikinci yıl için ise enflasyon oranında zam yapılacak
  • Net 100 TL aile ve çocuk yardımı yapılacak
  • 1 Mayıs’ta 570 TL ikramiye verilecek
  • Kurban ve Ramazan Bayramlarında 500’er lira ikramiye verilecek
  • 15 günlük sendika mutabakat ikramiyesi verilecek.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir