Anasayfa / Haberler / Gaziantep’te Canlı Bomba

Gaziantep’te Canlı Bomba

Gaziantep Beşyüz Evler Mahallesi’nde bugün (16 Ekim) saat 12.45 sıralarında polisin IŞİD’e ait bir hücre evine yaptığı baskında bir canlı bombanın kendini patlatması sonucu 3 özel harekat polisi yaşamını yitirdi, 5 özel harekat polisinin ve Suriyeli olduğu ifade edilen 4 sivil yaralandı. Gün içerisinde yapılan operasyonda ikinci bir canlı bombanın kendini patlattığı, kendini patlatan kişinin IŞİD üyesi Mehmet Kadir Cebaal olduğu, IŞİD’in Gaziantep’te Alevi kurumlarına saldırı hazırlığında olduğu iddia edildi.

Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamda IŞİD tarafından, Alevi Kültür Derneği ve HDP İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan organizasyonlar başta olmak üzere, birçok yere aynı anda silahlı saldırı ardından da canlı bomba eylemi gerçekleştirileceği istihbaratı alındığı belirtildi. Açıklamada “1986 Gaziantep doğumlu Mehmet Kadir Cebael’in bulunduğu değerlendirilen adrese yönelik olarak yapılan operasyonda, şahıs daire girişine tuzaklamış olduğu bomba düzeneğini patlatmış, daha sonra çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilmiştir. Şahsın ikamette bulunan ve Terör Nitelikli Kayıp Şahıs olarak aranan eşi Fadile Cebael sağ olarak yakalanmış, olayla ilgisi tespit edilen bir kişi de gözaltına alınmış olup, çalışmalar devam etmektedir.” ifadesine yer verildi.

Suriye uyruklu Mehmet Kadir Cebaal’in gar saldırısını organize ettiği, üç aydır Gaziantep’te olduğu ve polis tarafından takip edildiği iddia edildi. Polisin patlamanın meydana geldiği bölgeye kimse yaklaştırılmazken, olayla ilgili olduğu söylenen kişiler gözaltına aldı.

 

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir