Bolivya’da seçimlerin ertelenmesi kararına karşı eylemler sürüyor

Bolivya’da Yüksek Seçim Kurulu’nun genel seçim tarihini ikinci kez erteleme kararına karşı başlayan eylemler devam ediyor. Bir çok noktada sokak gösterileri, blokaj eylemleri ve grevler gerçekleştiriliyor.

Dün başkent La Paz’da toplanan eylemciler, TSE’nin önünde sert cisimlerle gürültü çıkararak, genel seçim tarihinin ertelenmesini protesto etti. Cochabamba, Oruro, La Paz, Santa Cruz, Potosi ve Beni eyaletlerinde ise eylemciler yolları barikatlarla bloke etti. Santa Cruz’u Cochabamba ile bağlanan otoyolun ise Yapacani belediyesi tarafından kesildiğini belirtiliyor. Ülke çapında en az 30 geçiş noktasının eylemciler tarafından bloke edildiği belirtiliyor.

Bolivya Yüksek Seçim Kurlu (TSE) 3 Mayıs’ta yapılacak olan seçimleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gerekçesiyle 6 Eylül’e ertelemişti. 10 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşen askeri darbenin ardından devlet başkanı olan Jeanine Áñez’in talebiyle, TSE genel seçim tarihinin bu defa, 6 Eylül’den 18 Ekim’e ertelemesi kararı almıştı. Seçimlerin bir kez daha ertelenmesi sonrası Sosyalizm Hareketi Partisi’ne (MAS) yakın Bolivya İşçi Merkezi’nin (COB), geçen hafta yaptığı çağrı sonrası ülke genelinde genel grev ve sokak gösterileri başlamıştı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir