MÜSİAD izole üretim için “işçi toplama kampları” kuruyor: 1000 aile yaşayacak, salgın durumunda kapılar tamamen kapatılacak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) koronavirüs (Covid-19) salgını süresince üretimi devam ettirmek için “izole üretim üslerini” adıyla “işçi toplama kampları” kurmaya hazırlanıyor. 1000 ailenin ve yaklaşık 4 bin 500 kişinin yaşayabileceği şekilde tasarlanan izole üretim üssünde olası bir salgın durumunda kapılarını tamamen kapatacağı ifade edildi.

Evrensel’in haberine göre MÜSİAD’ 7 yıl önce “orta ölçekli sanayi bölgeleri” olarak başlattığı projeyi “izole üretim üsleri”ne çevirecek. Bu üsler salgın döneminde tamamen kapatılacak ve içerideki fabrikalarda üretim hız kesmeden devam edecek.

MÜSİAD tarafından yapılan açıklamada Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından, Çevre Bakanlığından ve Tarım Bakanlığından gerekli izinlerin aldığı belirtilerek, “Dünya çarkları yeniden döndürmek için düğmeye bastı. Türkiye de bu sürece yeni bir modelle dahil oluyor: İzole üretim üsleri. Üslerin ilki 15 Haziran’da Tekirdağ’da açılacak” dendi.

İstanbul Hadımköy’de, Hatay Hassa’da ve Karadeniz’de de kurulması planlanan bu üsler için “İşverenler ikame ve tamamlayıcı sektörler ile birlikte iş yapabilecek. Bünyesinde eğitim kurumları yer alacak, meslek lisesi bulunacak ve kalifiye eleman ihtiyacı karşılanacak. Tekrar etmesi olası bir salgın ya da olası bir doğal afette kapılarını kapatarak içerde üretimi devam ettirebileceği tüm gümrüklü antrepo, depolama ve sanitasyon süreçlerinin yönetilecek. Kurduğumuz üs, olası her türlü afet ve salgında üretim-ticaret ve tedarik zincirinin bozulmadan devam etmesi adına üreticileri bir bölgede ‘production and supplying cluster’ (üretim tedarik kümesi) modeli gibi toplayan sürdürülebilir yatırım üsleridir” ifadeleri kullanıldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir