Kadınlar Sevgililer Günü’nde Kadıköy’de eylem düzenledi: “Özgürlüğümüze gölge aşk değil, şiddettir”

Kadınlar Birlikte Güçlü, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla “Öldüren sevgi değil özgürlük istiyoruz” diyerek Kadıköy’de eylem gerçekleştirdi.

Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla Kadıköy İskele Meydanında bir araya gelen yüzlerce kadın, buradan Süreyya Operası’na yürüdü.

“Öldüren sevgi istemiyoruz”, “Ben sana mecbur değilim, bilemezsin” “Kadının öfkesi sınırları” dövizleri açan kadınlar, sık sık “Kadınlar birlikte güçlü” sloganı attı. Ellerinde tencere, tava ve davullarıyla yürüyüşe geçen kadınlar, eylemlerini müzik eşliğinde Kadıköy sokaklarında sürdürdü.

Yürüyüş ardından kadınlar Süreyya Operası önünde bir açıklama gerçekleştirdi. Kadınlar Birlikte Güçlü adına okunan basın açıklamasında “Bir hediye “her şeyi affettirir” mi gerçekten? Güleda Cankel’e yaşatılanları mesela? Ya da eşitsizliği affettirir mi? Her anının denetlenmesini? Sadece bir hayır dediğinde, seni sevdiğini iddia edenin, seni bezdirene kadar ısrarını, takibini, tehdidini affettirir mi? Şiddeti affettirir mi? Yılın bir günü romantik diye reklam edilen bir akşam yemeği, diğer 364 gün bu adamların yemeğini pişirmeye, çamaşırını, bulaşığını yıkamaya mı bedel? Cevabımız net: Özgürlüğümüze gölgeyi aşk değil şiddet sayıyoruz!” ifadeleri kullanıldı. (Kaynak: sendika.org)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir