Kocaeli’de eylem: Zamlar durdurulsun, borçlar silinsin

Kocaeli’de Emek Partisi, Halkevleri, HDP, Sol Parti ve SYKP’nin çağrısıyla eylem düzenlendi. İzmit Belediye İş Hanı önünde bir araya gelen emekçiler, “Artık yeter, geçinemiyoruz” dedi. Battaniyeleriyle eylem yapan emekçiler, “Zamlar durdurulsun, borçlar silinsin!” pankartı açtı, hazırlanan dövizlerde ise “Borcu nedeniyle kimsenin doğalgazı kesilmesin” yazıldı.

Okunan basın açıklamasında “Temel tüketim ürünleri ve hizmetlere gelen zamlar artık yaşamımızı katlanılamaz hale getirdi. Bizler; yani, bu kentin işçileri, kamu emekçileri, kadınları, gençleri, emeklileri, işsizleri… Yani emekçileri… Artık yeter, geçinemiyoruz” denildi.

Açıklamada “Kolay değil tabi ki, 2 bin 324 lira asgari ücretle bir haneyi geçindirebilmek. Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı, yani açlık sınırı 2 bin 219 lira. 2020 için bize reva görülen asgari ücret ise bu rakamdan sadece 105 lira daha fazla. Bu ülkede asgari ücretle çalışanlar toplam ücretli çalışanların yüzde 47’si. Bu şu demektir, bu ülkeyi yönetenler milyonlarca işçiyi ve ailesini açlığa mahkûm etmişlerdir” ifadeleri kullanıldı. (Kaynak: Evrensel)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir