MESS dayatmalarına karşı metal işçileri Bursa ve Gebze’de miting yaptı

Metal iş kolunda patron sendikası MESS’le yürütülen toplu iş sözleşmesi süreçlerinin tıkanmasının ardından grev kararı alan Türk Metal-İş Bursa’da, Birleşik Metal-İş ise Gebze’de miting gerçekleştirdi. Grevlere on binlerce metal işçisi katıldı. Türk Metal-İş grev kararının ne zaman uygulanacağına dair bir açıklama yapmazken, Birleşik Metal-İş sendikası yetkili olduğu sendikalarda 5 Şubat’ta greve çıkılacağını duyurdu.

Türk Metal üyesi metal işçileri Bursa’da düzenlenen miting için sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başladı. Bursa’nın yanı sıra Trakya, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Ankara, Eskişehir gibi Türk Metal’in örgütlü olduğu fabrikaların bulunduğu illerden de katılımın olduğu miting için Mudanya Bulvarında bir araya gelen işçiler FSM Bulvarında bulunan hastane alanına yürüdü. İşçiler sık sık “Gemileri yaktık geri dönüş yok”, “Genel grev genel direniş”, “MESS şaşırma sabrımızı taşırma”, “Direne direne kazanacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganlarını atarken, Türk Metal-İş sendikası tarafından alınan grev kararının ne zaman uygulanacağına dair bir açıklama yapılmadı.

Birleşim Metal-İş 5 Şubat’ta Greve Çıkacak

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasının Gebze’de düzenlediği mitinge onlarca fabrikadan binlerce işçi katıldı. Trafo Meydanında toplanan işçiler, kent meydanına yürüdü. İşçiler sık sık, “İşçiler açken patronlara huzur yok”, “MESS şaşırma sabrımızı taşırma”, “Zafer direnen emekçinin olacak”  “İşgal, grev, direniş!”, “Kazanan kadar grev!”, “Şalter inecek, bu iş bitecek!”  sloganlarını attı. 

Mitingde DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu bir konuşma gerçekleştirdi. Çerkezoğlu’nun ardından da Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu bir konuşma yaptı. Serdaroğlu 2015, 2017 ve 2018’de grev yasaklarını tanımadıklarını yine tanımayacaklarını söyleyerek 5 Şubat’ta greve çıkılacağını duyurdu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir