İtalya’da göçmenleri denizde boğulmaktan kurtaran kaptana dava açıldı

İtalya’da İçişleri Bakanı ırkçı-faşist Salvini’nin, geçtiğimiz günlerde „İtalya’nın onayı olmadan sınırları aşan gemilerin kaptanlarının hapis cezasına çarpıtılacağını ya da 50 bin Euro para cezasını ödemek zorunda kalacaklarını“ duyurmasının ardından ilk dava Alman kadın kaptan Pia Klemp hakkında açıldı.

DW’nin bildirdiğine göre, göçmenleri Akdeniz’de boğulmaktan kurtarıp onları İtalya’ya ulaştıran 35 yaşındaki Almanyalı kaptan Klemp’e „kaçak göçmenleri illegal yollardan ülkeye ulaştırmada yardım-yataklık” suçlaması yöneltiliyor. Gemiyle en az 5 bin göçmeni kurtaran kaptan Klemp’in için 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İtalyan mahkemelerinin hakkında açtığı davadan ve istenilen hapis cezasından korkmadığını söyleyen Klemp “Benim tek korkum İtalya’nın yardım gemilerine sınırlarını kapattığı için Akdeniz’de daha fazla mültecinin ölmesi. Çünkü insan hakları bütün insanlar için değilse, hiç kimse için de değildir” diye konuştu.

İtalya’nın, başta Almanya olmak üzere Avrupalı emperyalistlerin de istekleri doğrultusunda, sınırlarını göçmenlere kapatmasının ardından Akdeniz’deki ölümlerde artış oldu. 2018 yılında Akdeniz’i geçmeye çalışırken yaklaşık 2.275 kişi hayatını kaybetti veya kayboldu. (Kaynak: Yaşanacak Dünya)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir