Ücretleri ödenmeyen inşaat işçileri 16 gündür direnişte

İstanbul Bostancı’da Köroğlu İnşaat tarafından yapılan bir apartmanın inşaatında çalışan 15 işçi, ücretlerini alamamaları üzerine iş durdurma eylemi başlattı. Eylem 16 günü geride bıraktı.

MA’nın haberine göre; 20 yıldır inşaat işçisi olarak çalışan Raif Yılmaz, 11 ay önce Köroğlu İnşaat’ta çalışmaya başladıklarını ve apartmanın temelini attıklarını söyledi. Patronun kendilerine senet verdiğini ancak senetlerin karşılıksız çıktığını aktaran Yılmaz, 10 bin lira alacakları olduğunu, 15 gündür faturalarını ödeyemediklerini ifade etti. Yılmaz şöyle devam etti: “Ekonomik kriz sadece bize var. Zenginlere bir şey olmuyor. 16 gündür direnişteyiz. Çalıştık, emeğimiz var. Emeğimizi almadan buradan ayrılmayacağız. Bu haklı direnişimiz hakkımızı alana kadar devam edecek.”

Aylarca sabah 8’den akşam 9’a kadar çalıştıklarını belirten işçilerden Tuncay Toran da sürekli işe gir-çık yapıldıklarını, sigortalarının asgari ücretten bile yatırılmadığını dile getirdi, “Kiramızı, faturalarımızı ödeyemiyoruz. Burada çalışan fayansçı arkadaş yol parası olmadığı için buraya gelemiyor. Arkadaşımızın ev sahibi tarafından eşyaları dışarı atıldı” diye ekledi.

İşçilerden Mehmet Tecima ise “Kriz inşaat işçisine var. Biz yiyecek ekmek bulamazken patron Kıbrıs’ta balayına gitmiş. 8750 TL alacağım var. Paramızı alamadığımız için zor durumda kalıyoruz. 16 gün değil 16 yıl da olsa buradan hakkımızı almadan gitmeyeceğimiz” diyerek eylemlerinde kararlı olduklarını vurguladı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir