Ankara Garı ve İstanbul Üniversitesi’ndeki 10 Ekim Katliamı anmalarına polis saldırısı

10 Ekim 2015’te Ankara Garı’nın önünden başlayan Emek, Demokrasi ve Barış Mitingi’nde meydana gelen ve 102 kişinin yaşamını yitirdiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı katliamın 2. yıl dönümünde Ankara Tren Garı önünde toplanmak isteyen gruba polis saldırdı. Polis, sadece olayda hayatını kaybeden kişilerin yakınlarına, milletvekillerine ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine izin vereceği dayatmasında bulunurken grup hep birlikte girmek isteyince polis saldısı gerçekleşti.

Katliamda yaşamını yitiren Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyesi, anarko sendikalist Ali Kitapcı’nın eşi Emel Kitapcı polise ”Biz sizin için de o gün buradaydık. Siz ölmeyin diye de buradaydık. O gün güvenliğimizi almadınız şimdi mi bizi düşünüyorsunuz” sözleriyle tepki gösterdi.

Anma alanına giremeyen aileler Necatibey Caddesindeki İnşaat Mühendisleri Odası’nda toplanırken, polis burada da biber gazı ile saldırdı. İnşaat Mühendisleri Odası önünde toplanan ailelerden çok sayıda kişi gözaltına alındı. Saldırılar sonrasında 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nde STK’lar tarafından açıklama yapıldı.

İstanbul Üniversitesi’nde de polis saldırdı

İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleştirilmek istenen 10 Ekim Ankara Katliamı anmasına da polis ve özel güvenlik saldırdı. Anma için İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüs Havuzlu Bahçe’de toplanan öğrencilere yönelik saldırı, katliamda yaşamını yitirenler için karanfiller bıraktıkları esnada gerçekleşti. İlk saldırıda 10’dan fazla öğrenci gözaltına alınırken, polis okul içinde öğrenci avına çıktı. Toplam 25 civarında öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Yeryüzü Postası


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir