Kışanak ve Anlı İçin Eylemler Sürüyor

Diyarbakır (Amed) Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın dün akşam saatlerinde gözaltına alınması nedeniyle pek çok ilde eylemler düzenleniyor. HDP tarafından yapılan açıklamada “Darbelere karşı direnmeyi sizden öğrenecek değiliz!” ifadesi kullanılırken her yerde 11.00’den itibaren sokağa çıkma çağrısı yaptı. Sabah saatlerinde Bursa’da oturma eylemi yapmak isteyen HDP’lilere polis saldırken, 10 kişi gözalatına alındı.  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yurttaşlara saldıran polis, birçok kişiyi gözaltına alındığı, aralarında HDP milletvekillerinin de olduğu pek çok kişinin darp edildiği ifade ediliyor. Gün boyunca pek çok yerde eylemlerin sürmesi bekleniyor.

Darbe Girişimi Komisyonu’nda Gerginlik

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda HDP milletvekili Mithat Sancar’a gözaltılarla ilgili söz verilmemesi üzerine AKP’li ve HDP’li milletvekilleri arasında tartışma çıktı. HDP’li Meral Danış Beştaş, “Gültan Kışanak gelip burada beyanda bulundu ve bütün konuşmalarında çözüme hizmet etti. Bu talimatla dün akşam gözaltına alındı. Komisyon talimat verdi anlaşılan. Siz talimat verdiniz yargı sizin emir kulunuz. Parsel parsel verdiğinizde nerede yargı?” şeklinde konuşurken, Mithat Sancar “Komisyon darbeyi araştırma değil darbe yöntemlerini meşrulaştırma amacıyla kullanılıyor. Burada bir açıklama yapan belediye başkanı buradan çıktığında gözaltına alınıyor. Kendinizi aklama komisyonudur bu.” Dedi.

Kışanak ve Anlı için 5 gün avukatlarla görüş kısıtlaması

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan Gültan Kışanak ve Fırat Anlı hakkında soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı’nın avukatlarıyla görüşmelerine 5 günlük kısıtlama kararı verdiği, avukatların bu karara itiraz edecekleri belirtildi. Diğer yandan Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Van, Elazığ, Tunceli, Urfa birçok il genelinde hem sabit, hem mobil hatlardan internete erişimi engellendiği öğrenildi.

Yeryüzü Postası


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir