KESK’in çağrısıyla İstanbul ve Ankara’da “Geçinemiyoruz” mitingleri düzenlendi

Derinleşen ekonomik krize karşı Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) çağrısıyla Cumartesi günü Diyarbakır ve İzmir’de gerçekleştirilen mitinglerin ardından dün (19 aralık) İstanbul ve Ankara’da da “Geçinemiyoruz!” mitingleri düzenledi.

Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda düzenlenen mitinge çevre illerden de katılım oldu. Mitinge Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), ve çok sayıda siyasi kurum katıldı. “Demokrasi mücadelesinde hayatını yitirenler için” yapılan saygı duruşu ile başlayan mitingde daha sonra Grup Çığ sahne aldı. Miting gerçekleştirilen konuşmaların ardından sona erdi.

İstanbul’da KESK’in çağrısıyla Maltepe’deki Başak Marmaray durağında toplanan binlerce kişi tarafından Kartal Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirildi. Sendikaların yanı sıra, İstanbul Tabip Odası, TMMOB ve çeşitli politik grupların katıldığı yürütüşte, sık sık “İnsanca yaşamak istiyoruz” ve “Hükümet istifa” sloganları atıldı. Miting Kartal Meydanı’nda yapılan konuşmaların ardından sona erdi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir