Ankara, İzmir ve İstanbul’da Suruç Katliamı eylemlerine polis saldırdı

kategori:

20 Temmuz 2015’te Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde devlet destekli IŞİD üyelerinin gerçekleştirdiği ve 33 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın 6. yılında İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilmek istenen eylemlere polis saldırdı. Gençlik örgütlerinin çağrısıyla gerçekleştirilmek istenen eylemlere yönelik polis saldırılarında çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Ankara Suruç Katliamı’nın Konur Sokak’ta toplanarak “Suruç için adalet, herkes için adalet”, “Suruç’un hesabı sorulacak”, “Katil devlet hesap verecek.” sloganları ile Güvenpark’a yürümek isteyen eylemcilere polis saldırdı. Saldırıda polis eylemcileri darp ederken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İzmir’de gençlik örgütleri Suruç Katliamı’nın yıldönümünde Karşıyaka İzban Durağı önünde toplandı. “Suruç için adalet herkes için adalet” yazılı pankart ile yaşamını yitirenlerin fotoğrafları taşıyan eylemciler “Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları attı. Karşıyaka Çarşı’nda yürüyüş yapmak isteyen gruba, polis biber gazı ile saldırdı, çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

İstanbul’da da katliamın yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen basın açıklamasından sonra yürüyüş yapmak isteyenler polis tarafından engellendi.. Plastik mermi ve biber gazı kullanan polisler, eylemcileri ve gazetecileri darp etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir