İstanbul’da yüzlerce kişi polis terörüne rağmen 19. LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için sokaklardaydı

Bugün 17.00’de Taksim’de yapılacağı duyurulan 19. İstanbul Onur Yürüyüşü’nün Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklanmasına rağmen yüzlerce kişi Beyoğlu’nun farklı yerlerinde topladı.

Onur Yürüyüşü öncesi Taksim civarı polis ablukasına alınırıken, eylemin başlamasında önce Mis sokakta buluşan LGBTİ+’lara polis saldırdı. Polis saldırılarına rağmen LGBTİ+lar farklı noktalarda bir araya gelerek “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz.” “Transfobik devlet, yıkacağız elbet.” “Direne direne kazanacağız.” sloganlarıyla yürüyüşler gerçekleştirirken, akşama kadar Taksim’in farklı noktalarında ve Cihangir’de gerçekleşen saldırılarıda en az 50 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Polis darp ve işkence görüntülerini görüntülemek isteyen basın mensuplarına da saldırdı. AFP muhabiri Bülent Kılıç işkence ile gözaltına alınırken, fotoğraf makinesi ve teknik ekipmanları da polis saldırısı sırasında zarar gördü.

Cihangir Mahallesi’nde yaşayan bir kişi, evinin balkonundan gaz bombası kullanılmasına “Bomba atıyorsunuz çocuk uyuyor burada.” tepki gösterdi. Polisler tehdit ve küfür ettikleri kişi evine girerek gözaltına aldı.

Saldırılara rağmen saat 16.15’te Tünel meydanında bir araya gelen eylemciler, “Transfobik devlet, yıkacağız elbet” sloganlarıyla basın açıklamasını okudu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir