İspanya’da kayıp kızın cesedinin bulunmasının ardından binlerce kadın sokaklara çıktı

İspanya’da altı yaşında bir kızın babası tarafından, annesinden kaçırılarak öldürüldüğünün ve denize atıldığının öğrenilmesinin ardından dün (11 Haziran) birçok şehirde binlerce kişi, artan erkek şiddetine karşı sokağa çıktı.

Barselona ve Madrid başta olmak üzere birçok noktada düzenlenen eylemlerde “Hakimler ve savcılar da suçlu”, “Onlar ölüm değil, cinayet”, “Artık orada olmayanların çığlığıyız” sloganları atıldı.

Perşembe öğleden sonra, babaları tarafından Nisan ayı sonunda annelerinden kaçırılan iki kız kardeşi arayan arama ekipleri, altı yaşındaki büyük çocuk Olivia’nın cesedini buldu. Küçük çocuğun cesedi, Kanarya Adaları Özerk Bölgesi’nin yedi adasından en büyüğü olan Tenerife kıyısından yaklaşık 3 mil (5 km) açıkta, 1.000 metre derinlikte, bir spor çantasının içinde, çapaya bağlanmış halde bulundu.

Anneleri Beatriz Zimmerman’ın ifadesinde eski kocasının 27 Nisan’da kızları kaçırdığını, daha sonra arayarak bir daha asla göremeyeceğini söylemediğini söyledi. Olivia’nın 1 yaşındaki kız kardeşi Anna ve kızların babası Tomás Gimeno’yu arama çalışmaları ise devam ediyor.

İspanyol hükümeti 2003 yılından bu yana 1.095 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü kaydetti. 2013’ten bu yana, ev içi şiddet vakalarında ise 39 çocuk öldürüldü.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir