Tunus’ta arka arkaya gelen polis şiddeti haberleri sonrası eylemler patlak verdi

Tunus’un başkenti Tunus şehrinde bulunan Sidi Hassine semtinde bir kişinin gözaltındayken polisler tarafından öldürülmesinin ve iki gün sonra polislerin bir genci çıplak biçimde dövdüğüne dair görüntülerin yayınlanmasının ardından eylemler patlak verdi.

Geçtiğimiz hafta uyuşturucu sattığı iddia edilen bir kişinin gözaltındayken yaşamını yitirdiğine ilişkin haberler öfkeye neden oldu. Tunus Genç Avukatlar Derneği yaptığı açıklamada, polisin adamı gözaltına alıp kelepçelediğini ve ardından onu dövdüğünü ve “doğrudan ölümüne yol açtığını” açıkladı. Ölüm haberinin ardından eylemler gerçekleşirken, ölen kişinin cenazesinde de polis ve protestocular arasında çatışma yaşandı.

Perşembe günü ise bir çocuğun kaldırımda çıplak yatarken dövüldüğünü ve ardından sivil giyimli polisler tarafından bir minibüse tıkıldığını gösteren bir video sosyal medyada paylaşıldı. Olayın önceki gün hayatını kaybeden adamın Çarşamba günü gerçekleşen cenazesine katılanlar ve polis arasında çıkan çatışmaların ardından meydana geldi.

Arka arkaya gelen polis şiddeti haberleri öfkeyi arttırdı. Dün Sidi Hassine’de yüzlerce kişi bir araya gelerek eylem gerçekleştirdi. Polisin eylemcilere yönelik biber gazı ve plastik mermi ile saldırısının ardından ise çatışmalar yaşandı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir