Kolombiya’da hükümetin yeni vergi reformuna karşı eylemler dördüncü gününde sürüyor

yazar:

kategori:

Kolombiya’da hükümetinin yürürlüğe sokmak istediği, kamu hizmetlerine ve temel gıda ürünlerine tüketim vergisi konulmasını öngören vergi reformu tasarısına karşı grev ve kitlesel sokak gösterileri, 1 Mayıs’ta da devam etti. Dördüncü gününe giren eylemlerde Kolombiya’nın birçok bölgesinde onbinlerce kişi sokaklara döküldü.

Ülkenin üçüncü büyük şehri olan Cali’de kitlesel eylemler gerçekleştirilirken, polis ve eylemciler arasında çatışmalar yaşandı. Polis saldırılarına karşı saatlerce direnişin olduğu şehirde, çok sayıda otobüs ateşe verildi, bazı işyerleri yağmalandı. Cali’deki polis saldırılarında çok sayıda kişi yaralanırken ve en az 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Camargo, Bogota’da ve Neiva şehrinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, her şehirde en az bir eylemcinin polis saldırılarında hayatını kaybettiği belirtiliyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü Çarşamba gününde bu yana devam eden eylemlerde en az 14’e kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Kolombiya devlet başkanı Ivan Duque hükümetinin, kamu hizmetlerine ve temel gıda ürünlerine tüketim vergisi konulmasını öngören tasarının geri çekmesi talebiyle, 28 Nisan’da ülke çapında genel grev ilan edilmiş ve kitlesel sokak gösterileri başlamıştı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir