Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik pogrom girişimi: Polis ve ırkçı İsraillilerin saldırılarında en az 105 Filistinli yaralandı

Dün (22 Nisan) akşam saatlerinde Doğu Kudüs’te bulunan Eski Şehir’in Şam Kapısı yakınında toplanan Filistinlilere, polis TOMA, bibergazı ve ses bombalarıyla saldırdı. Irkçı İsraillilerin de dahil olduğu saldırılar akşam boyu süren bir pogrom girişimine dönüştü.

Mescid-i Aksa’da kılınan teravih namazı sonrası toplananlara yönelik polis saldırısı sürerken, bir grup ırkçı İsrailli yerleşimci “Araplara ölüm” sloganıyla Doğu Kudüs’e yöneldi. Polisin göz yumduğu ırkçı grup, çok sayıda kişiyi darp etti, Filistinlilere ait evlere saldırdı, bazı evleri ve araçları ateşe verdi. Polisin ve ırkçı grubun Filistinlilere yönelik saatlerce devam eden saldırılarında en az 105 kişi yaralandı. Yaraılardan 22’sinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Saldırılar sonrasında açıklama yapan Demokratik Görüş ve Eşitlik Partisi (Hadaş) lideri Ayman Odeh, polisilerin aşırı sağcı göstericilere bir pogrom örgütleme imkânı verdiklerini söyledi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir