İktidarın pandemi politikalarına karşı eylem yapmak isteyen sağlık emekçilerine polis saldırdı

Sağlık emekçileri, iktidarın pandemi politikalarına karşı “Yaşam Hakkımızdan Vazgeçmiyoruz Ölümleri Durdurun” sloganıyla eylem gerçekleştirdi.

Çemberlitaş tramvay durağında buluşarak İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önüne yürümek isteyen gruba pollis saldırdı. Grubun önünü kesen polis yürüyüşü engelledi.

Sağlık emekçileri polis saldırısına karşı direnirken, açıklama Çemberlitaş Meydanı’nda gerçekleştirildi. Eylemde “Yaşam hakkımızdan vazgeçmiyoruz, Ölümleri durdurun” pankartı açan sağlık emekçileri, “Salgını değil algıyı yönetiyorlar”, “AKP sağlığa zararlıdır”, “Hastanelerimiz lebalep doldu” dövizler taşındı.

Yapılan açıklamada, “Alındığı söylenen önlemler, ölümleri durdurmayacak, sağlık çalışanlarının karşılaştığı zorlu koşulları değiştirmeyecektir. Pandemi yoksulları ve işçileri vurmaktadır. Her gün bir uçak dolusu yurttaşımızı toprağa veriyoruz. Her gün ortalama bir ilimizin nüfusu kadar yurttaşımızı hasta eden pandemiyle ve pandeminin kötü yönetimiyle karşı karşıyayız. İktidar bilimin, meslek örgütlerinin sesine kulağını tıkamakta, sermayenin çıkarlarına uygun kararları uygulamaktadır.” denildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir