HDP’ye dönük bir çok ilde operasyon düzenlendi: İHD Eşbaşkanı Türkdoğan’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı

kategori:

İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Adana’da sabah saatlerinden itibaren düzenlenen polis baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ankara’da yapılan ev baskınlarında Ankara’da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Kadın Meclisi Sözcüsü Zeyno Bayramoğlu, Parti Meclisi (PM) üyesi Ali Özkan, HDP Eskişehir İl Eşbaşkanı Şükriye Ercan ve HDP Mamak İlçe Eşbaşkanı Mustafa Uğur Akkaya’nın da olduğu en az 11 kişi gözaltına alındı. Ankara’da gözaltına alınanlar için Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından gizlilik ve 24 saatlik avukat görüş yasağı getirildi.

İstanbul’da da dört ilçede eş zamanlı ev baskınlarında çok sayıda HDP’li gözaltına alındı. 15 adrese düzenlenen polis baskınlarında en az 10 kişi gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan 10 kişiden isimleri öğrenilebilenler şöyle: HDP Kağıthane ilçe eşbaşkanları Ayhan Yıldız ve Behiye Demir, Beşiktaş İlçe Eşbaşkanı Remziye Bor, İstanbul il yöneticileri Fatmanur Günbeyi, Sermin Danışman Turgay, Esenyurt ilçe örgütü üyeleri Hatice Yıldız, Baran Sümbül ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) MYK üyesi Eşref Yaşar gözaltına alındı.

Öte yandan Adana’da sosyal medya hesapları üzerinden ‘örgüt propagandası yaptıkları’ iddiasıyla 15 kişi evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alınırken, Kocaelİ’de aralarında HDP’nin eski ve yeni yöneticilerinin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir