Yunanistan’da kampüslere polis konuşlandırmayı hedefleyen yasaya karşı eylemde gözaltına alınanlar için kitlesel eylem

Yunanistan’da iki hafta önce parlamentodan geçen, üniversitelere polis konuşlandırmayı ve kampüslere girişleri sınırlandırmayı öngören yasaya karşı Atina ve Selanik başta olmak üzere bir çok kentte eylemler devam ediyor.

Dün Selanik’te Aristoteles üniversitesinde öğrenciler rektörlük binasını işgal etmişler, rektörün çağrısıyıal polis eyleme saldırmıştı. Saldırıya karşı barikat kuran öğrenciler ve polis arasında çatışma çıkmış, 31 öğrenci darp edilerek gözaltına alınmıştı.

Bugün öğrencilerin serbest bırakılması için gerçekleşen eyleme binlerce kişi katıldı. Gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılmasını talep eden eylemciler Selanik Adliye binasına yürüdü. Polisin provokasyon girişimleri ve tehditlerine rağmen Adliye önünde bekleyiş saatlerce devam etti.

Bekleyişin ardından gözaltına alınan 31 öğrenci serbest bırakılırken adliye önünde bekleyen grup, serbest bırakılan arkadaşlarını alkışlar ve sloganlarla karşıladı. Daha sonra serbest kalan öğrenciler dışarda bekleyen grupla birlikte Venizelos anıtına kadar yürüyerek anıt önünde miting gerçekleştirdiler.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir