Yunanistan’da üniversitelere polis konuşlandırmayı ve kampüslere serbest girişleri sınırlandırmayı öngören yasa tasarısına karşı eylemler sürüyor

Yunanistan’da hükümetin kampüs polis birimi kurarak, üniversitelere polis konuşlandırmayı ve insanların üniversite kampüslerine serbest girişini sınırlandırmayı öngören yasa tasarısına karşı üniversite öğrencileri ve öğretim görevlilerinin eylemleri haftalardır sürüyor.

Atina’da yasaklama kararına rağmen, Parlamento Binası’na yürüyen öğrenciler ve öğretim görevlilerine polis biber gazı ve plastik mermi ile saldırdı. Saldırı sonrası polis ve eylemciler arasında kısa süreli çatışma yaşandı. Atina’nın yanı sıra Selanik ve Patras’ta düzenlenen eylemlere de yüzlerce öğrenci, öğretim görevlisi ve üniversite çalışanı katıldı.

Hükümet kampüs polis birimi kurmayı ve üniversitelere polis konuşlandırmayı planlıyor. Yasa tasarısında ayrıca üniversite kampüslerine serbest girişin sınırlandırılması, öğrenciler, akademik personel, çalışanlar ve misafir statüsünde olanlar dışında kalanların girişini yasaklanması öngörülüyor. Önerilen değişiklikler uyarınca, üniversiteye giriş koşulları da değiştirilecek ve derslerin tamamlanması için zaman sınırları belirlenecek.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir