Lübnan’da derinleşen ekonomik krize ve OHAL’e karşı sokağa çıkanlara polis saldırdı

Ekonomik krizin giderek derinleştiği Lübnan’da koronavirüs gerekçesiyle uygulanan olağanüstü hali protesto etmek için Beyrut, Trablus ve Saida gibi bir çok kentte yüzlerce kişi sokağa çıktı. Polis bir çok noktada eylemlere saldırırken, şu ana kadar en az 41 kişi yaralandı.

Lübnan’da Covid-19 salgını gerekçesiyle 14 Ocak’ta başlayan ve 10 gün süreceği açıklanan OHAL ve tam gün sokağa çıkma yasağı 8 Şubat’a kadar uzatılmıştı. Ülkenin kuzeyindeki Trablus kentinde yüzlerce kişi, ekonomik krizi ve sokağa çıkma yasağının uzatılmasını protesto etmek El Nur Meydanı’nda toplandı. Yüzlerce kişi gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından kentin farklı bölgelerinde yolları trafiğe kapattı. Hükümet binası önünde toplanan eylemciler polis saldırılarına otomobil lastiklerini ateşe vererek ve taşlarla cevap verdi. Eylemleri bastırmak için eylemlerin sürdüğü bölgeye ordu birlikleri sevk edildi.

Lübnan Kızılhaç Örgütü tarafından yapılan açıklamada, eylemlerde en az 41 kişinin yaralandığı belirtildi. Lübnan’da şu ana kadar 282 bin 249 Kovid-19 vakası kaydedilirken, toplam 2 bin 374 kişi hayatını kaybetti. Lübnan’da ekonomik ağır ekonomik krizin neden olduğu yoksulluğa ve yolsuzluklara karşı eylemler uzun süredir devam ediyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir