Anasayfa / Haberler / Uganda’da Cumhurbaşkanı adayı Bobi Wine’ın tutuklanmasının ardından başlayan eylemlerde 16 kişi yaşamını yitirdi

Uganda’da Cumhurbaşkanı adayı Bobi Wine’ın tutuklanmasının ardından başlayan eylemlerde 16 kişi yaşamını yitirdi

Uganda’da 2021’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olan muhalif Bobi Wine’ın tutuklanmasının ardından başlayan eylemlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 16’ya yükseldi.

Uganda’da 14 Ocak 2021’de yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olan şarkıcı ve muhalif politikacı Bobi Wine, koronavirüs önlemleri kapsamında cumhurbaşkanı adaylarının en fazla 200 kişiye hitap edebileceği kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle Çarşamba günü tutuklanmıştı.

Diğer bir cumhurbaşkanı adayı olan Patrick Amuriat da izinsiz bir miting düzenlemeyi planladığı iddiasıyla kuzeybatıdaki Gulu kasabasında tutuklanmış ve daha sonra serbest bırakılmıştı.

Gerçek adı Robert Kyagulanyi olan Wine’ın tutuklanmasının ardından dün (18 Kasım) başkent Kampala ve diğer kentlerde eylemler patlak verdi. Eylemciler lastik yakarak yollara barikatlar kurarken, polis eylemcilere biber gazı ve gerçek mermilerle saldırdı. Dün gerçekleşen eylemlerde en az 7 kişi yaşamını yitirirken, 65 kişinin yaralandığı açıklanmıştı. Yüzlerce kişinin gözaltına alındığı iki gündür devam eden eylemlerde, hayatını kaybedenlerin sayısının 16’ya çıktığı açıklandı.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir