Almanya’da anti-faşistler neo-nazi çeteler ve polisin ırkçı saldırısına karşı sokağa çıkıyor

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde bulunan Bielefeld’de İranlı mülteci bir ailenin çocuğu 19 yaşındaki bir genç, önce neo-naziçeteler sonra da polis tarafından ırkçı saldırıya uğradı.

Kızıl Bayrak’ın haberine göre Çarşamba akşamı erken saatlerde 19 yaşındaki genç yürüyüş yaptığı sırada bir grup neo-nazinin saldırısına uğradı. Gencin darp edildiği, bıçaklandığı, yüzünde ve vücudunda bıçak yaraları oluştuğu ve boğazı sıkılarak bayıltıldığı belirtildi. Baygın genç, uyandığında sol göğsüne de Nazi sembolü gamalı haç kazındığını fark etti.

Saldırı üzerine akşamın ilerleyen saatlerinde hastaneye giden gencin ifadesini almak isteyen polis ırkçı saldırıyı sürdürdü. Genci saldırıya dair yalan söylemekle itham eden polis pişkince ifadeler kullandı. Gencin göğsündeki yaranın “yeterince kazınmadığını” ve bunu kendisinin yapmış olabileceğini iddia etti. 

Anti-faşist gruplar ırkçı saldırıyı protesto etmek için bugün (14 Kasım) saat 15.00’te eylem çağrısı yaptı. Eylem Bielefeld Merkez Tren Garı önünde başlayacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir