Anasayfa / Haberler / Sudan’da hükümet karşıtı eyleme polis saldırdı: 1 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı

Sudan’da hükümet karşıtı eyleme polis saldırdı: 1 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı

Sudan’da Hartum, Bahri ve Umdurman kentlerinde hayat pahalılığına karşı başlayan ve hükümetin istifasının talep edildiği eylemlere polis gerçek mermi, gaz ve ses bombasıyla saldırdı. Bağımsız Sudan Merkezi Doktorlar Komitesi, dün başkent Hartum’da düzenlenen eylemlere yönelik polis saldırısı sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin yaralandığını bildirdi.

Evrensel’in haberine göre komiteden yapılan açıklamada, “Devrimin gidişatının düzeltilmesi talebiyle sokaklara çıkan kalabalık, iktidarın küstahça ve orantısız şiddetiyle karşılaştı. Başkentin doğusunda Muhammed Abdulmecid adlı gösterici polis kurşunuyla yaşamını yitirdi” ifadeleri kullanıldı. 14 kişinin de polisin attığı gaz ve ses bombaları nedeniyle yaralandığı belirtilen açıklamada, yaşananlardan hükümet, emniyet ve vali sorumlu tutuldu.

Sudan’da eski Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir’in 30 yıllık iktidarını sona erdiren protestolara liderlik eden Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri ittifakının en önemli bileşenlerinden Meslek Odaları Birliği (SPA) yaptığı açıklamada, insanların hayat pahalılığını, ekmek, ilaç, yakıt gibi temel tüketim maddelerinin yetersizliğini protesto için sokağa çıktığını, ancak geçiş hükümetinin ifade özgürlüğü ve barışçıl protesto hakkına saygı duymadığını belirterek, eylemcilere yapılan saldırıyı kınadı.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir