ESP’ye yönelik polis operasyonlarına karşı İstanbul ve İzmir’de eylemler

yazar:

kategori:

Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) yönelik polis operasyonları ve gözaltılara karşı İstanbul ve İzmir’de eylemler gerçekleştirildi.

Operasyonlara karşı İstanbul’da Kadıköy Süreyya Operası önünde eylem gerçekleştirildi. ESP’nin çağrısını yaptığı eyleme aralarında Devrimci Otonomlar, Devrimci Anarşist Faaliyet, Halkların Demokratik Partisi, Devrimci Parti, Emekçi Hareket Partisi, Devrimci Gençlik Birliği, Devrimci Öğrenci Birliği, Öğrenci Kolektifleri, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP), Devrimci Hareket, Devrimci Gençlik Dernekleri, Partizan, Kaldıraç, Sosyalist Öğrenci Hareketi üyelerinin aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

“Birleşeceğiz, çoğalacağız faşizmi yıkacağız” pankartının açıldığı eylemde “Yaşasın birleşik mücadelemiz”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

ESP İzmir İl Örgütü ve SGDF üyeleri de, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklama yaptı. Eyleme, HDP İl Örgütü, HDK, TÖP, Devrimci Gençlik, Mücadele Birliği, Öğrenci Kolektifleri, Kaldıraç ve DÖB üye ve yöneticileri de katıldı. (Kaynak: ETHA)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir