Şili’de polisin bir genci köprüden atması sonrasında eylemler yeniden şiddetlendi: “Onur Meydanı”eylemcilerin kontrolüne geçti

kategori:

Şili’de 25 Ekim’de yapılacak Anayasa referandumu öncesinde eylemler yeniden patlak verdi. Eylemlerde polis ve eylemciler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Polis geçen sene gerçekleşen eylemlerde olduğu gibi eylemcilere yönelik çok ağır şiddet kullanıyor.

Cuma günü akşam saatlerinde Şili’nin başkenti Santiago’da gerçekleşen eylemler sırasında 16 yaşında bir genç polis tarafından köprüden nehre atıldı. Güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülerde, polisin genci köprünün korkuluklarına ittiği görülüyor. Gencin ağır biçimde yaralandığı öğrenilirken eylemlerde onlarca kişinin gözaltına alındığı ve çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor.

Polisin 16 yaşındaki genci köprüden atması sonrası eylemler şiddetlendi. Cumartesi günü Santiago’da gerçekleşen eylemlere yüzlerce kişi katılırken, Plaza de la Dignidad (Onur Meydanı) 195 gün aradan sonra eylemciler tarafından yeniden kontrol altında alındı. 2019’de gerçekleşen eylemler sırasında, eylemciler Plaza Baquedano meydanına Plaza de la Dignidad (Onur Meydanı) adını vermişlerdi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir